Ekteskap

 


Nå vil jeg begi meg ut på ett stort tema,ekteskap
.

Vi har vært gift i snart 23 år , og kjærester 26 år. Det har vært en reise med mest gleder men også noen kjipe dager. Men vi 2 har holdt sammen, det lovde vi hverandre da vi gav hverandre ett Ja 💕

Siden vi var så unge da vi giftet oss, 21 og 23 da har vi blitt formet sammen som ett ektepar, vi er ett. Det innebar også at vi fikk utrolig mange tips av  de rundt oss. Det som gikk igjen var “husk å gi hverandre plass”,og husk at “selvom dere er gift må dere ha rom for å gjøre ting på egen hånd, må ikke alltid være sammen “.

Vi var egentlig ikke så veldig opptatt av hva de andre sa og gjorde, det vi var opptatt av var å være sammen.Vi er bestevenner, og har ingen hemmeligheter for hverandre. Det var vårt utgangspunkt, og det har jo holdt, så noe riktig må vi ha gjort.

Oppskrift  på ett godt ekteskap, slik jeg ser det.

  • Ærlighet, den kommer som nr 1, er man ikke ærlige så tror jeg man sliter fra 1 minutt.Det kan være smertefullt, særlig i starten, alt må på bordet, så ingen overraskelser kommer  fra andre fra fortiden din …. VIKTIG.
  • Le sammen, å le sammen er utrolig viktig, det gjør det godt for hele kroppen, det slipper noe frem i en som er positivt.
  • Dele interesse, det er veldig viktig, feks om du er gift med en som bare er interessert i planter og dyr, og den andre i musikk og ikke kan dele gleden med hverandre, eller ikke skjønner seg på det, da tror jeg det kan oppstå problemer.Da kan det  skje at man ikke får dyrket sin interesse på den måten som man kunne.Og det kan skape irritasjon og ett tomrom.I tillegg kan det også oppstå at man får 2 forskjellige miljøer. Det kan også være positivt, men man må gi og ta, helt fra starten.Kjærlighet kan gjøre blind-
  • Snakk vel om hverandre, ikke baksnakk din partner blant vennegjengen.Det skaper konflikt, og da vil de andre henge seg på å være enig med deg, og da blir det liggende inni i hodet.
  • Snakke sammen , Om det  bare er om vær og vind innimellom, men snakk uansett, del tanker sammen, det kan unngå store konflikter.
  • Gjør hjemmet deres til ett hjem, med det mener jeg, lag måltider sammen , spis sammen, om det ikke går til hvert måltid, men iallfall en gang pr dag, samtalen rundt ett bord er går som regel veldig bra.
  • Respekter hverandre for den man er, og respekter også  familiene på begge sider, selvom man gifter seg med den man elsker, gifter man seg også på en måte med familiene.Viktig å inkludere  dem også, både i hverdagen, fest og høytider.
  • Hverdagen er livet, det er flest av hverdagene, gjør hverdagen til noe fint, det er viktig å kunne kose seg i hverdagen og med hverandre.Reiser og fester er det lille ekstra som vi skal glede oss til, viktig med slike ting også, men om man ikke klarer  hverdagene hjemme, så blir reisene og festene unaturlige.Når man kommer hjem igjen blir det da ofte en nedtur, sørg for at de ikke gjør det .
  • Økonomi, æsj det kan være kjipe og negative saker. Sett opp budsjett, lær dere noen triks på matlaging.Når vi var nygifte handlet vi på 10 kr marked, er man litt lur så kan man spare mye på det .
  • Invitere venner, invitere venner og  vennepar  er kjempe viktig, når jeg skriver venner og vennepar, da betyr det at man skal også være med  venner uten partner, grunnen er at det er viktig å inkludere alle, ellers mister man lett  de  som ikke har partnere. Og sammenkomstene blir mere allsidig snakk..

Jeg vil komme med litt  flere tips på dette  i morgen- følg med!

God søndag

ELLA

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg