Logg av sammen med din ektefelle

 


I
går skrev jeg om å logge på- å våre logget på i ekteskapet.

I dag vil jeg skrive om det å være logget av sammen som ektepar.

Hmm- hva kommer nå. ?

Etter å ha vært gift i snart 24 år, så har vi endel erfaringer, tro meg, vi har måtte gi og ta hele veien.

Det som slår meg sånn midt i livet, det er at det er viktig å kunne være kone og mann helt alene også.

Vi er vandt til masse liv rundt oss, masse unger, besøk, turnéliv hvor vi er super sosiale. Det har vært en fantastiske tid, jeg ville aldri vært foruten. Selvom  det dog har hatt sin pris.

Så kommer denne lock down tiden da, da vi får tid til å tenke, tid til å bare være oss.Det har vært fint, men jeg personlig har kjent på rastløsheten.

Corona tiden har tvunget oss alle til å logge av ….

Jeg tror vi har lært noe av den, jeg tror vi må ta det med oss videre.

Ekteskap krever at vi logger av sammen, at man ikke blir påvirket av verden rundt.

At man dekker bordet hver dag, at man har tid til kveldsmat, at man rett og slett har tid til å si godnatt.

Vi har ett flott hjem, og jeg har igjennom alle disse årene lært meg til å bli glad i hjemmet mitt, og glad for det jeg har.  I hjemmet mitt kan jeg logge av sammen med mannen min.

Selvfølgelig, jeg drømmer om reiser, sol og sommer  som alle andre, det roper på meg. Egentlig har vi en reise vi skulle vært på i sommer hele familien, men det blir selvsagt ikke noe av.

Tør du logge av sammen med din ektefelle?

Er du redd for stillheten?

Er du redd for sårbarheten?

Er du klar for å logge av sammen med din ektefelle ?

Jeg skriver ut ifra mitt liv, og ja jeg vet at mange ikke har det slik som meg, men jeg tror på at man må logge PÅ hver dag, og man må Lære seg å logge AV sammen.

Lykke til…

Logg på


Å være godt gift er ingen selvfølge.

En ting som er viktig, du må være pålogget. Dette gjelder både mann&kone..

 


Nå i  disse corona tidene har vi alle lært om hvor viktig det er  med kommunikasjon via nett- vi må logge på for å få kontakt med verden- venner- familie -jobb. Om vi ikke gjør det, så blir vi  isolert, og vi får heller ikke den informasjonen vi trenger- viktig informasjon som vi rett og slett ikke kan gå glipp av-

Det får meg til å sammenligne litt med ekteskapet. Man må være logget på hver dag og hele tiden. Det fins ingen av knapp, og om man finner en slik knapp så kan det bli kaldt og dystert i ekteskapet.

Du husker vel den gangen du var nyforelsket, den gangen det kun var dere 2, den gangen alt dreide seg om dere to?

Jeg husker godt den tiden for 27 år siden. Vi var i en boble, og alt dreide seg kun om oss to- ingen eller få bekymringer. Og vi trodde vi kunne alt om ekteskap og kjærlighet.

Men nei du, vi er enda ikke utlært, vi lærer hver dag, vi har vært igjennom trange fjord og høye fjell mange ganger. Det har gjort oss sterke.

Det som er så innmari viktig er at man skal IKkE ta hverandre som en selvfølge. Det er lett å gjøre, lett å gå i de samme spor. Da kan det bli litt kjedelig også. Alt blir en vanesak-

Kanskje vi kvinner trenger mere bekreftelse enn mannen? Jeg tror også vi blir mer og mer sårbare som tiden går.

Hva tenker du?

Det er viktig å oppmuntre sin kjære, gjøre litt hyggelige ting sammen.

Ta tid til hverandre.-

Om man går i samme tralten hver dag, da blir det sannelig litt treigt.

Noen trives med det, noen trenger kanskje ikke noe ekstra.

Men jeg tror, man må logge på hver dag, så må man sense litt hva den andre parten trenger. Kanskje det til og med kun  er en klem..

Ikke glem å logg deg på ❤️

Han døde for meg…

 


Dagen i går var fyllt av glede,latter,venner og sang 🌸

Dagen startet med at jeg fikk en ny sang på hjernen/ en lovsang .

En tilbedelse sang – en takke sang. Og dette ble det en fin ny melodi av som jeg lagde sammen med mine 2 fine sønner- kanskje jeg legger den ut en dag.

Jeg klarer ikke å skjule hva jeg tror på, jeg klarer rett og slett ikke å leve uten å  ha Jesus med meg i alt jeg gjør. De dagene som jeg «glemmer « å inkludere han, de dagene kan bli tunge å triste.

Hver dag Prøver jeg å starte med bønn og lovsang, da setter jeg standard for resten av dagen sammen med Jesus, men noen dager kan jeg rett og slett glemme dette-og de dagene blir faktisk annerledes.

Nå i denne covid 19 tiden ser jeg hvor enda viktigere dette er, sette av tid hver dag til bare å være innfor han. For meg gjør dette virkelig godt, og det anbefales på det sterkeste. Fokuset flyttes bort fra alt det negative.

For meg er det ett must å ha alene tid med JESUS- alt blir så mye enklere da.

Hjertet mitt fryder seg over hvor heldig jeg er, tenk Jesus døde for meg, han  betalte for mine synder.

Hvem andre villle gjort det? Tror egentlig  ingen mennesker kunne død for meg og betalt mine synder..

Det som er så nydelig er at jeg bare kan få slappe av å vite at Gud har kontroll. Jeg kan bare ta imot hans gode kjærlighet og hvile i han.

For meg er dette en gave som jeg ikke kan si nei til..

Jeg tør å stå for dette- og jeg lover deg, om du leser dette du som ikke kjenner Jesus – Han døde for deg også, din synd er betalt.

Du kan velge Ja eller nei 🧡

Min tro er ikke personlig..

Skrivegleden kom litt tilbake i dag- jeg har lagt bloggen på hylla. Men av og til får jeg litt lyst – og sånn er det i dag..


Etter 2 måneder i Isolasjon har man virkelig fått tid til å tenke, tenke igjennom livet,hva som virkelig betyr noe, hva man  vil prioritere, hva som er viktig..

Hver dag har vært ganske like, man står opp, rydder, vasker og sørger for at alle følger smitteregler. Og det i seg selv kan være ganske krevende.

Hjemmeskole her i huset har vært rimelig labert vil jeg si,men de kom seg igjennom. Mye gode lunsjer og familie middager. Heldigvis har været vært på vår side- flott tur vær, veldig takknemlig for det.

Coronatiden har gjort rom for mange samtaler, mange gode samtaler.

Mannen min og meg har alltid hatt det bra, men i  denne tiden har det blitt enda mere tid til de dype samtaler, noe jeg tror vi trengte og kanskje flere der ute også faktisk har fått noe positivt ut av det. Mens andre sliter kanskje enda mere når man MÅ være sammen. Ekteskapet og familie blir satt på prøve, jeg lover deg, det er ikke bare rosenrødt her i heimen heller.

Men uansett situasjon så er det viktig å snakke sammen og å være ærlige- det er grunnen til ett godt og Sunt ekteskap.

Jeg for min del har valgt familien som 1 prioritet etter Jesus, Jesus er det viktigste i mitt liv, og når jeg velger han først,så vil han alltid være med, og han vil lede meg på de rette veier. Også hjelper det med sunn fornuft oppi det hele. 🧡


Når jeg fyller meg med Guds kjærlighet så tror jeg det vil skinne igjennom meg..

Min tro er ikke personlig, men mitt forhold til JESUS er personlig 🙏

 


Ha en fin fin dag 🌸