En fantasi som har blitt virkelighet

 

 

Våres tær

 

Så lenge jeg kan huske så har jeg fantasert om Hvordan min biologiske mamma så ut..Har vi noe likt, like føtter, likt smil, lik latter ?? 

langt bak i det fjerne tror jeg noen har innbilt meg at ett bilde som ble vist meg var min mamma. Det innser jeg nå er helt feil, kanskje dem bare gjorde det for å få meg til å falle til ro med det.

Disse dagene etter jeg har truffet henne, da går det rundt og rundt inni hodet mitt. Jeg klarer ikke å samle meg, jeg er tom for energi.

Sent på ettermiddagen i dag begynte jeg å stryke skjortene til mannen min, det gjorde jeg for å prøve å fokusere på noe annet. Det kan være det hjalp noen øyeblikk.

Kroppen begynner å reagere, og jeg føler ett enormt ansvar, føler at alt ligger på meg.

Jeg vet at jeg ikke kan ordne opp i alt , og jeg vet hun på en måte har klart seg selv alle disse årene.

Men hun er fattig , og jeg ønsker å bidra slik at hun får det hun trenger uten å måtte kjempe hver eneste dag..

Nå slipper jeg å fantasere om henne, slipper å forestille meg noe. Nå kjenner jeg hele historien, jeg kjenner henne, og det  fineste er at jeg skjønner hvor og hvem jeg kommer i fra.

I Snart 49 år har jeg lurt, jeg har syntes det har vært vondt å gå å  drømmme  og fantasere om  dette.

Men der er Kanskje enda  vondere  å kjenne til sannheten . For sannheten den skrev jeg om i går, den er brutal, og jeg vet virkelig ikke hvordan jeg skal ta fatt på den… Jeg tenker konstant, og det er virkelig ikke mange som skjønner dette.
jeg elsker min familie her, det er det dyrebareste jeg har. Men nå har jeg og fått familie  og ikke minst en mamma i Bangladesh .. 

Hodet får ikke ro….


Jeg sitter i Dhaka skal prøve å få i meg noe,tankene flyr og tårene presser på, tenk jeg er født av ett barn, tatt hånd om av ett barn, ammet av ett barn i 1,5 måned.

Det er ikke til å fatte, min vakre Mae fødte meg hjemme hos sin svigerinne på ett rom helt alene, fikk ikke hjelp, men hun fikk en dusj, så ble hun kastet ut på gaten med en nyfødt baby som var 1,5 t. Babyen var som en dukke, hun holdt babyen tett inntil seg,hun tigget for å få mat, var konstant sulten,men 13 åringen var sterk og visste hun måtte amme barnet om barnet skulle overleve.

Etter 1,5 måned ble hun plukket opp av familie og tvunget til å gi fra seg babyen .

Hun leverte med adresser og navn, i håp om å få treffe babyen igjen.

Hun hadde ingen valg, hun gråt og bar seg, barnet ble revet fra henne.

13 åringen hadde ingen som støttet henne, begge foreldre var døde,besteforeldre døde, ektemannen ble drept da hun var 5 mnd på vei, han  var 41 år, og hun var da 13 år,den familien hun hadde ville ikke støtte henne, de ønsket babyen bort, det var jo ett lite pikebarn.
Det lille pikebarnet var meg..   

 

 

Min Mae & meg .

 

Gjennforening etter nesten 49 år.

Jeg hadde aldri trodd denne dagen ville komme, siden jeg har delt så mye her på bloggen, så tenkte jeg at dette innlegget også skulle deles.. 

Reisen har vært lang, både mentalt og  fysisk, kroppen roper etter søvn 24/7, men jeg er glad jeg har nådd målet mitt, ikke minst for min biologiske mamma( jeg kaller henne Mae), som jeg fant i Bangladesh  for litt mere enn 1 uke siden.

Min Mae ble tvangsgiftet da hun var 12 år, med en mann på 41 år, dere kan selv tenke dere resten. Hun mistet sine foreldre da hun var enda yngre, og bodde derfor hos sin bestemor, men hun døde da hun var gravid med meg, samme gjorde min biologiske pappa, han ble drept da hun var 5 mnd på vei meg meg. Hun stod alene med alt ansvaret, men da fødselen nærmet seg så ble hun tatt inn til familien hans får å føde meg i ett rom helt alene, hun fortalte meg at hun  klippet navlesnoren selv og  ble kastet rett ut på gata  med meg noen timer etter fødselen.

13 år, ansvar for meg, hadde ingen penger, tigget, men klarte å amme meg, da jeg var ca 1,5 mnd ble hun tvunget av familien til min far om å gi meg bort til ett barnehjem for adopsjon, men som jeg skjønner og alle andre så hadde hun ingen valg. 

Livet  til Mae har vært svært vanskelig, hun har jobbet som hushjelp rundt omkring i Dhaka ,giftet seg  på nytt, men han døde også, hun er gift igjen nå ,med en eldre mann.Mae bor langt ute i en liten landsby, hun lever fra hånd til munn, det går i ris og fisk.Helsen er jeg ikke helt sikker på , men grå stær har hun, og dårlige tenner, og helt sikkert en rekke andre ting. Forskjellen med henne og meg. er at jeg kan få helsehjelp, men det kan ikke hun få like lett.

Det  fins ingen søsken, som jeg har skjønt så kunne hun ikke få flere barn, det kan vi vel alle tenke oss hva grunnen er, det knyter seg inni meg når jeg skriver dette, smerten hun har hatt, og bært dette alene i alle år, det tror jeg hverken jeg forstår eller noen andre.

SAVNET ,Min fine Mae har tenkt på meg i alle disse år, hun har lurt på hvor jeg er i verden, og hun sier hun har bedt for meg hver eneste dag.Og savnet har vært enormt..

GAV MEG IKKE, jeg fikk aldri fred, kanskje det var grunnen, det var virkelig en der ute, langt der borte som hadde savnet meg, som egentlig ønsket så sårt å beholde meg, men hun hadde ingen valg, hun var kun 13 år. Vi vet jo selv hvordan 13 åringer er, de har nok med seg selv. Men morsinstinktet hadde hun, hun ammet meg, og dette skapte bånd. 

BLANDT 171,2 millioner mennesker i Bangladesh fant jeg henne, uten hjelp fra staten Norge, kun meg selv, min egen vilje, og noen gode kontakter i nabolandet som hjalp meg med 1 viktig kontakt.Dette kunne vært en enkel sak for Norge,men jeg tror man virkelig må brenne for det får å finne ut av det, og det gjør nok ikke de som siter på offentlige kontorer i Norge.

Det siste året har jeg stort sett drevet med dette, etterforsket på egen hånd, og jeg kan vel si at det var ikke bare bare for en privatperson å komme til bunns,nå har jeg klart det,og jeg kan veien..

VEIEN VIDERE , hva skjer videre ? Jeg holder på å finne ut av hvordan vi gjør det, jeg kan jo ikke bare vise meg, og så dra.vi har daglig kontakt på FaceTime, vi kjøpte en enkel smart telefon så dette er mulig, også blir det å gi ett månedlig beløp slik at hun skal få noen gode år fremover, til mat og rent vann.Dette blir på måte  våres familie fadder barn ( MOR) , så får vi se hva som skjer, tror hun har det best i sin lille Landsby, og ta henne hit ville vært helt Villt, hun har faktisk klart seg i 61 år.. 

-JEG ER OVERVELDET-