Kroppsfiksert eller opptatt av helsen?


Jeg hadde i grunn bestemt meg og lovet Kidza mine å ikke blogge mere.Men nå som jeg er litt i gang,så skriver jeg litt.Det er jo tross alt ett fritt land dette her.🤎

I dag vil jeg sette lys på det å ikke bli for kroppsfiksert, og jeg skriver like mye til meg selv som til noen andre.

Når jeg ser meg i speilet om dagen,så ser jeg meg selv som annerledes enn hva jeg gjorde, men ikke fornøyd,så lurer jeg på,hvorfor skjer dette?

Er det som med penger,mye vil ha mer?

Når man har mye penger så bruker man mere,jeg kan klare meg på bittelite penger lenge,men om jeg har litt ekstra så fyker de lett ut.

Som dette med kropp,litt mere ned litt mere ned,selvom man kanskje ikke må,men blir aldri helt fornøyd.Når jeg hadde de ekstra kiloene,så puttet jeg litt ekstra i munnen,for det betydde ikke noe om man går opp litt,man var jo kjukk uansett.

Jeg vet ikke om du skjønte sammenlignelsen.Men jeg har nok kommet dit hen at jeg tenker konstant på kropp og kilo,og at jeg ikke må spise unødvendig,til og med så tenker jeg på at jeg burde veie maten,det gjør jeg ikke altså.

Men jeg er bevisst på dette,så tror ikke det er noen fare.

Faren kan komme om jeg ikke er bevisst,og bevisst på mine daglige valg.

Så er det det med å bli fornøyd da,være fornøyd.Kommer jeg dit noen gang?

Jeg vet og tror Gud skapte meg, og jeg tror han ønsker at jeg og du skal ta vare på oss selv, slik at vi har god helse.Om vi klarer å fokusere på det,da tror jeg vi kommer langt.

Jeg må starte med meg selv,jeg burde være stolt og fonøyd med at tallet er – 35 kg.

Jeg er på vei, og jobber med meg selv, hodet henger ikke helt med.

Men jeg kjenner meg lettere, friskere og er mye bedre til sinns- så ja- noe er bedre,og ja sier det igjen,jeg er på vei, jeg jobber 100% inni hodet mitt med dette, og gleder meg til å kunne slappe av og kunne si – Jeg er Fornøyd🤎

Reisen til ett sunnere liv 🤎


JEG HAR FÅTT NESTEN 100 SPØRSMÅL OG KOSELIGE MELDINGER FRA DERE DER UTE, UKJENTE OG KJENTE OG SKRIVER LITT MERE  OM TEMAET..

Mitt liv som overvektig var I grunn ganske greit,men de siste årene var jeg alt for tung,og helsen var på hell vil jeg si,jeg klarte knapt og tørke meg i rumpa (haha) litt overdrevent,men litt sant også. Hadde vondt i kroppen hele tiden,og utløste diabetes.
Min vennine @juliefosse og meg
Det værste var at jeg aldri fikk kjøpt meg noe fint når vi var på reiser,alle de andre venninnene mine kjøpte seg flotte topper og kjoler,mens jeg var “fornøyd” med å handle sminke. Når de andre shoppet følte jeg en skam,en skam over kroppen min,den følelsen vil jeg aldri ha igjen.
kanskje du tenker at jeg er blitt veldig kroppsfiksert,jeg har det på en måte,men kun pga helsen min er blitt så sykt mye bedre,jeg våkner hver dag og føler meg som en 20 åring,klar for dagen,og super happy for å klare å sprette opp av sengen uten smerter.

En ny opplevelse for meg nå er også å kunne handle  str som jeg aldri kunne drømt om sist vinter,og i tillegg føle seg fin.

Det som er det negative nå,det er at jeg er blitt fiksert på hva andre putter i munnen,så der må jeg virkelig passe på.Jeg har ingenting med det og gjøre,men ønsker virkelig det beste for alle andre,og jeg vet hva det vil si å være “to big”..

Jeg lurer på hva folk har tenkt om meg,klarte å spise store  kakestykker,var ikke bunn i meg, nå koser jeg meg med en plomme.

Mange lurer på hva jeg har gjort, jeg har fått god dra hjelp med en medisin for diabetes,men den gjør seg ikke selv,man må være bevisst og ta valg hver dag..  

I STARTEN VAR DET VIKTIG Å ALLTID HA MED EN FRUKT, ELLER EN SMOOTIE , FOR OM JEG BLE LITT SUGEN PÅ NOE SØTT SÅ VAR DET ALLTID TILGJENGELIG DET SUNNE ALTERNATIV.

Det aller viktigste måltidet er som vi alle veit,frokost.Helt i starten,de 3 første mnd spiste jeg kun dansk rug brød,enten med spekeskinke,eller ett egg.1 skive holdt for meg.Det samme til lunsj,eller en enkel liten salat,middag som de andre i familien,men mini porsjon,lite potet,ris eller spagetti.Til kvelden var/er det ofte en frukt eller knekkebrød med ost,og en kopp te.. 

Jeg har klart det,og er på god vei,og da klarer du det og 🤎Lykke til  

Jeg føler meg fri og 34 kg lettere ..

Før og etter
Før & Etter

April 2020 var jeg med på ett tv program på Nrk, adresse Rotterdam.
Programmet var 4 lørdager på rad, HELE meg ble vist hver lørdag for mange hundretusen mennesker..

Da gikk det opp for meg at slik vil jeg absolutt ikke se ut, men for å være helt ærlig, dette hadde jeg ikke sett tidligere.

Jeg har alltid vært flink til å kle meg, og følt meg ganske fin.
Men da bestemte jeg meg, kiloene må bort. Dette går ikke mere, jeg vil ikke være den som ikke klarer å bøye meg fordi jeg har for stor mage.

Eller ei kunne leke med barnebarn på gulvet når den tid kommer.

Som alle veit,så er det som regel ingen kvikfix for slanking,det er livstilendring som må til, og for min del så sitter det i hodet.

Men jeg spurte en kollega, for jeg hadde hørt om at det fins en diabetes medisin som har god effekt på vektnedgang, og siden jeg veide 106 kg, og er 155 cm, og har diabetes 2, da var det helt opplagt at jeg kunne få denne medisinen.

Det som skjedde med kroppen ganske rask etter første stikk var at jeg mistet søtbehov, og endel matlyst. Men samtidig måtte jeg selv legge om kost, det var for meg lite problem i og med at jeg hele tiden så på bilder av meg selv som « FEIT» og ville at det skulle bort.

I hverdagen betyr dette at jeg spiser lite, spiser lite søtt, men spiser litt av det meste, og jeg blir mett hver dag, og har ett mye bedre liv.

Grunnen til at jeg vil dele dette med deg, er at jeg tror på bedre helse, jeg tror på at man kan få hjelp med medisiner, men man må bestemme seg selv..

Jeg er ingen tynn person, men jeg er ganske fornøyd med resultatet så langt.
Har ca 8 kg igjen før jeg er helt fornøyd.

Spør legen din før det blir for tungt, ingen har det bra om det blir for tungt, samtidig som at vi ikke skal se like ut.

Vi er forskjellige – alle er vakre på hver sin  måte,uansett størrelse,så lenge du er fornøyd og helsen er bra🤎