Gjestfrihet


Vi elsker å åpne hjemmet vårt, det gir oss energi, det gir en ett kick.

Helt siden vi var nygift så har vi hatt åpent hus og hjem, jeg aner ikke hvor mange mennesker som har vært innom hos oss. Det har beriket oss enormt, mange gode retter, og herlige samtaler.

Jeg skjønner jo ikke hvorfor man skal ha ett flott hjem om man ikke skal kunne invitere til fest. Vi flyttet til en ny by for ca  16 år siden, vi hadde noen kjente, men ikke så mange. Jeg hadde  2 valg, sette meg i sofaen og se på tv, ellers kunne jeg  begynne å invitere folk inn i huset.

Man blir nemlig ikke invitert, man må invitere først, så kan man risikere å bli invitert tilbake. For å skape gode relasjoner og venner  så er hjemmene den beste møteplassen.vi startet med å invitere til 17 mai feiring, tror  det har vært flere hundre her på alle de årene . Jeg må jo innrømme at det har kosta litt, men det har  skapt  relasjoner  som varer livet ut .

Når jeg finner en anledning  til å invitere da begynner jeg å planlegge .Bordpynt, servietter, gjesteliste og meny, og det gir meg jo ett press til å vaske huset, jeg er litt syk i hodet, jeg må ha det rent og ryddig når vi får besøk. 

Gjestene skal føle seg velkomme, de skal slippe å måke seg  frem på toalettet. Vi har prioritert venner og besøk, vi kunne nok ha reist ganske mye for de pengene det  har kostet, men da hadde vi ikke hatt alle disse hyggelige gjestene og skapt minnene.

 Det er mer verdi i venner enn reiser for meg.

Når ungene var  små så inviterte vi alltid familier med  barn som kunne leke med våre, de fikk gode venner, og de lekte mens vi voksne fikk mye  tid til å snakke og dele livet.

https://www.thecheesecakefactory.com

For meg og familien har dette vært ett must for å skape trivsel.Om det skjedde at vi ikke hadde  gjester en helg så var det veldig savnet, fredagen var hellig (Nesten), men lørdagen som regel fullt hus. viktig å markere  det som kan markeres, hverdager er det nok av.

 

Tips til deg som ikke  har  så ofte besøk :

 • Inviter noen du er trygg på . 2-3 personer eller 1 familie 1 uke før
 • Finn en enkel rett, en suppe & foccacia brød feks
 • Til kaffen  sjokolade, is, druer , en enkel brownie om du klarer
 • Kjøp lys, servietter og kanskje friske blomster . (alltid hyggelig når man får folk)
 • om du ikke orker å vaske hele huset/leilighet, badet og kjøkken må være sånn nogenlunde.
 • Gjør alt klar før gjestene kommer. så du kan nyte besøket.

VIKTIG: Oppvaskmaskin må alltid vær tom når gjestene kommer, da setter du i fra middagen, setter på maskin når  gjestene er der, så er den klar til å tømmes når gjestene drar, og klar for ny runde  etter kaffen ..

LYKKE TIL..

Ella

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg