Mobbing eller erting ?

bilde fra @barnevakten.no

Forleden hadde jeg en meget hyggelig samtale med en vakker dame, forøvrig mor til kompis til minstemann. Vi snakket løst og fast, men vi kom inn på disse nye «orda» diagnoser eller hva man kan si. Mobbe feks – hva er å mobbe?

Mobbing kan for eksempel være:

 • å bli dyttet
 • å bli slått
 • å bli pirket på
 • å bli baksnakket
 • å bli spredt rykter om
 • å bli truet
 • å bli frosset ut
 • å bli presset til å gjøre ting for andre som en ikke vil

Både voksne og barn kan være de som mobber.

Alle blir ikke mobbet, selvom man er uenige, eller ikke går med samme genser, eller går på en annen idrett enn de andre.

Noen foreldre bruker  ordet mobbe altfor ofte-Føler nesten det er kult å si man blir mobbet, får litt status hos noen.

Så tror jeg at man tåler mindre nå enn før- alt er Metoo, altså verden er blitt sprø kan nesten ikke gi dattra di en klem engang .

Noen behandler barna sine som om de skulle vært laget av porselen, man må ta på de med silkehansker da blir det veien til å bli ertet kort også, for da tåler man ingen ting.

Nei, send de ut i skolegården, fotballbanen, la de kjenne at de lever. Kjenne at noen er i mot dem. Det er bare ikke slik at alle til hver en tid skal være enige-Om ungene skal bli selvstendige så må vi slippe de, de må tåle litt jord under neglene.

Våres jobb er å gi de kjærlighet og støtte de, samtidig som Kidza må ha klare grenser.Det er vanskelig, tro meg. Det var lettere med 1og 2 mann, med 3 og 4 mann sklir det lett litt ut.

Vi som foreldre må gjøre de litt barske og selvstendige- om ikke så får de sjokk når de kommer ut i verden.  Litt små erting må man tåle- det blir man sterk av –

Jeg vet – for jeg har erfaring ♥️

Stay Cool

4 kommentarer
  1. Synes du burde lese litt om definisjonen på mobbing, for blir du mobbet er det ikke nok bare å hive seg uti det. Jeg tror virkelig de som mobbes kjenner at de lever.
   Men at begrepet mobbing i den forstand du beskrives bør til livs er jeg enig med deg i, selve ordet mobbing har det gått inflasjon i.

   1. Hei.
    Jeg snakker ikke om de som virkelig blir mobbet,men de som bruker ordet og definisjon på alt. Poenget er at deg skal brukes riktig. Takk for innspill ♥️

  2. Og samtidig tror jeg ikke voksne alene skal definere hva som er mobbing av barn og ikke. Da blir det lett til “Såpass må du tåle”.. Samtidig har du noen gode poeng..enkelte foreldre er skrekkelig hårsåre på barnas vegne. 😏Curlingforeldre.

   Viktig å ta barnets meninger, reaksjoner og følelser på alvor. Mennesker er ulike, og noen tåler mer enn andre.

   1. Det er jeg veldig enig i, poenget mitt er igrund at de som virkelig blir mobbet har det grusomt, og de fleste blir litt hakket på iløpet av livet, og alt kan ikke defineres som mobbing- Ja,barn må tas på alvor, takk for tilbake meldig♥️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg